• Автор "Мирослав Дочинець"

    из библиотеки "Coffee@limon"
Мультифильтр: off | показать все
c 1 по 4 из 4
102550100   по новизне
Лис та інші детективні історії
Роман «Лис» лауреата Шевченківської премії Мирослава Дочинця — про чоловіка незвичайної долі й унікального хисту, який шукає в провінції свої загублені сліди, а знаходить сенс життя, нові цінності...
Мафтей. Книга, написанная сухим пером
Жанр: ретро
Избранное: полка#4
Роман « Мафтей»(2016)-пятая большая книга М. Доцинца, в основе которой лежит детективный сюжет. Эта история гастолько же достоверна, насколько невероятна. Все смотрят в зеркало, и почти никто не...
Многії літа. Благії літа. Заповіді 104-річного Андрія Ворона - як жити довго в щасті і радості
Перед нами - "легка" і "світла" проза.Мирослав Дочинець має свій стиль письма, за яким проглядається витончений художній смак, відчуття форми, композиційної самодостатньої творів...
Хліб і шоколад
Перед нами - "легка" і "світла" проза.Мирослав Дочинець має свій стиль письма, за яким проглядається витончений художній смак, відчуття форми, композиційної самодостатньої творів...

    Книги "Мирослав Дочинець" из всех библиотек
    Об авторе
    Мирослав Дочинець
    Синонимы и псевдонимы: Мирослав Іванович Дочинець

    Народився в сім'ї вчителів. Батько Іван Юрійович закінчив із відзнакою філософський факультет Київського університету, але мусив учителювати в школі-інтернаті й ПТУ, оскільки відбув шість років ГУЛАГу за націоналізм. Мати викладала географію.
    Друкуватися почав з шостого класу в дитячих виданнях. Був переможцем конкурсів юних літераторів.
    1977 року вступив на факультет журналістики Львівського університету. Під час навчання був членом редколегії університетської багатотиражної газети «За радянську науку», згодом — редактором газети «Джерела». Професійну журналістську роботу розпочав 1982 року в газеті «Молодь Закарпаття».
    1990 року заснував у Мукачеві газету «Новини Мукачева». У цей час також працював власним кореспондентом газет «Карпатський край», «Срібна земля», «Фест». Друкувався у всесоюзних та республіканських часописах «Комсомольская правда», «Известия», «Україна», «Людина і світ», «Ранок», «Радянська жінка», «Літературна Україна», «Молодь України».
    1998 року заснував у Мукачеві видавництво «Карпатська вежа», в якому як головний редактор і директор підготував і видав упродовж п'яти років понад 100 видань.

    Библиография

    «Гірчичне зерно» (1989),
    «Оскал собаки» (1991),
    «Мукачево і мукачівці» (1994),
    «Мункачі з Мукачева» (1995),
    «Роса на фігових листках» (1995),
    «Він і вона» (1996),
    «Дами і Адами» (2002),
    «Гра в ляльки. Жіночі історії» (2003),
    «Куфрик з фіглями» (2003),
    «Карпатський словоблуд» (2004, у співавторстві),
    «Енциклопедія Мукачева» (2006, у співавторстві з Василем Пагирею)
    Булава і серце , 2010
    Краєвид із жінкою , 2010
    Многії літа. Благії літа , 2011
    «Руки і душа та інші невигадані жіночі історії», 2011
    Лис у винограднику , 2011

    Титулы, награды и премии

    1998 — звання «Журналіст року Закарпаття».
    2004 — лауреат Міжнародної літературної премії «Карпатська корона».

    Ссылки

    http://panorama-mukachevo.com/2012/01/24/15081/
    http://uk.wikipedia.org/wiki/Дочинець_Мирослав_Іванович

    • БиблиотекаRSS
    РЕЙТИНГ15068



    Информация
    Все библиотеки